Σελίδα 1 από 1

Επεξεργασία και τροποποίηση εφφέ στο Ubuntu

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 18, 2009 10:58 pm
από Trwn_petros
Συνέχεια του Θέματος viewtopic.php?f=7&t=102

Σε αυτό το Θέμα θα μάθουμε να χειριζόμαστε τα εφφέ, άλλοστε τη νόημα έχει να τα έχουμε κατεβάσει και να μην κάνουν τίποτα.
Πρώτο Βήμα: Ανόιγουμε τον σχετικό manager "Advanced Desktop Effects Settings" μετά απο εκεί και πέρα είναι θέμα γούστου και επιλογής, εγώ θα δείξω μερικά αγαπημένα και πολύ γνωστά όπως: "να γράφεις με φωτιά στην οθώνη, να βρέχει μέσα στο pc, να κάνεις τις πολλαπλές επιφάνειες εργασίας σου να παρουσιάζονται σε κύβο κ.α" ! Μερικά απο τα εφφέ του manager ενεργοποιούνται χωρίς κάποιες ρυθμίσεις.
Δεύτερο Βήμα: Επιλέγουμε το εφφέ μας στην περίπτωση μας να κάνεις τις πολλαπλές επιφάνειες εργασίας σου να παρουσιάζονται σε κύβο. Αυτο γίνεται ενεργοποιώντας τις παρακάτω επιλογες "Desktop Cube" απο την καρτέλα Επιφάνεια Εργασίας, μετά απο την καρτέλα Εφέ επιλέγουμε τα "Γρανάζια Κύβου, Τρισδιάστατα Παράθυρα, Αντανάκλαση του Κύβου" και στην καρτέλα Χρήσιμες Εφαρμογές επιλέγουμε το "Καλύματα Κύβου".
Τώρα για να δούμε τι κάναμε πηγαίνουμε στην κενή επιφάνεια εργασίας και πιέζουμε την ροδέλα ελαφρά μέχρι να ακούσουμε το κλικ που κάνει το πλήκτρο της και κουνάμε το ποντίκι για να πλοηγηθούμε στον κύβο, έαν θέλουμε να βάλουμε στην πάνω και στην κάτω μεριά του κύβου μια εικόνα ή ενα wallpaper πηγαίνουμε στο "Καλύματα Κύβου" και το πατάμε (όχι ξετσεκάρισμα) για να μπόυμε στο μενού του, επιλέγουμε την μεσαία καρτέλα του μενού "Εμφάνιση" και επιλέγουμε την εικόνα που θέλουμε απο το αρχείο μας για πάνω και κάτω καλύματα, τα αλλάζουμε με το Spase αφου έχουμε τον κύβο σε κίνηση.
Αλλο εφφέ είναι το "γράψε με φωτιά" απο την καρτέλα Εφέ του Advanced Desktop Effects Settings, το τσεκάρουμε και μπένουμε μέσα να του περάσουμε τις ρυθμίσεις που μας βολεύουν στην πρώτη επιλογή πατάμε την εικόνα με τον συνδιασμό πλήκτρων που έχει επιλέξει και το αλλάζουμε πατώντας το κουμπί "Πιάσιμο Συνδιασμού Πλήκτρων" π.χ. Shift+F και στην τρίτη επιλογή επιλέγουμε άλλο συνδιασμό πλήκτρων για να τελιώνει το εφφέ.Αυτα για τώρα ελπίζω να βοήθησα τα αλλα εφφέ είναι σχετικά παρόμοια με
τα παραπάνω οπότε περιμένω να ακόυσω την γνώμη σας και τις αποροίες ή
και τα προβήματα που αντιμετωπίζεται σε αυτό το θέμα.

Να και μερικές φώτο του δικού μου
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα