Συντονιστής: Συντονιστές
homo mathematicus έγραψε:Ναι θα κανονήσουμε να τα πούμε γι αυτό το θέμα.
Πάντως αυτό που είπε ο pic (σύμφωνα με τη πολιτική του ΑΜΔΑ) δεν μπορεί να εφαρμοσθεί άμεσα αφού 1 bb + 1 accesspoint ή 2 bb είναι αδύνατο για τους κόμβους άρα θα θεωρούμε το CLIENT Link με το βουνό σαν bb καθότι μόνο 2 δικαιούχους c-class βλέπω.
Εν κατακλείδι προτείνω το >=2 ασύρματες διεπαφές ως προϋπόθεση για την παραχώρηση c-class
PiCBuRn3r έγραψε:homo mathematicus έγραψε:Ναι θα κανονήσουμε να τα πούμε γι αυτό το θέμα.
Πάντως αυτό που είπε ο pic (σύμφωνα με τη πολιτική του ΑΜΔΑ) δεν μπορεί να εφαρμοσθεί άμεσα αφού 1 bb + 1 accesspoint ή 2 bb είναι αδύνατο για τους κόμβους άρα θα θεωρούμε το CLIENT Link με το βουνό σαν bb καθότι μόνο 2 δικαιούχους c-class βλέπω.
Εν κατακλείδι προτείνω το >=2 ασύρματες διεπαφές ως προϋπόθεση για την παραχώρηση c-class
Και έτσι καλό θα είναι... Απλά να έχουμε φαινόμενα όπως το .96/.95....
homo mathematicus έγραψε:PiCBuRn3r έγραψε:homo mathematicus έγραψε:Ναι θα κανονήσουμε να τα πούμε γι αυτό το θέμα.
Και έτσι καλό θα είναι... Απλά να έχουμε φαινόμενα όπως το .96/.95....
για τη συγκεκριμένη περίπτωση θα δώσουμε σ' αυτούς τους κόμβους 4ip και πολλές είναι...
angelarcadia έγραψε:Homo δεν θα σε καρφωσω
homo mathematicus έγραψε:Εγώ ο ίδιος τα έστησα.
Δεν θα έπρεπε να είναι σε wisp?
γιατί?
σε client mode λές?
έχεις δοκιμάσει να τους δώσεις ip από τον dhcp server του mikrotik router os?
homo mathematicus έγραψε:Είχα και εγώ τρομερό πρόβλημα με το όβις...
σαν client δεν έπαιρνα ip από τον dhcp, σε wisp nat και αναγκαστικά έτρεχα τις υπηρεσίες (ελάχιστες τότε) με port forwarding.
Το θετικό που έχει είναι ότι με ένα c-class μπορείς να εξυπηρετήσεις 255 πελάτες λόγω του nat
PiCBuRn3r έγραψε:homo mathematicus έγραψε:Είχα και εγώ τρομερό πρόβλημα με το όβις...
σαν client δεν έπαιρνα ip από τον dhcp, σε wisp nat και αναγκαστικά έτρεχα τις υπηρεσίες (ελάχιστες τότε) με port forwarding.
Το θετικό που έχει είναι ότι με ένα c-class μπορείς να εξυπηρετήσεις 255 πελάτες λόγω του nat
Καλά βρες εσύ πρώτα 255 πελάτες και βλέπουμε :p
Πάντως αφού ανέφερες το dhcp δεν νομίζω να είναι πρόβλημμα του ovis καθώς έχω δοκιμάσει πολλές φορές να πάρω από το βουνο με dhcp κάποια διεύθυνση και ποτέ δεν δούλεψε...
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες