Στο σχολείο κάνουν μαθήματα καλής συμπεριφοράς και σαβουάρ βιβρ. Η δασκάλα ρωτάει τα παιδιά:
-Εσύ Γιαννάκη, αν έβγαινες με μια κοπέλα από καλή οικογένεια και με πολύ καλή εκπαίδευση για δείπνο και ήθελες να πας στην τουαλέτα, τι θα έλεγες;
- Θα έλεγα "πάω μισό λεπτό να κατουρήσω."
Η δασκάλα:
"A, όχι αυτό θα ήταν πολύ αγενές... Εσύ Κωστάκη παδί μου πως θα το έλεγες;"
Κωστάκης: "Θα έλεγα με συγχωρείς καλή μου φίλη, αλλά πρέπει να πάω στην τουαλέτα."
Δασκάλα:" Ναι... κάπως καλύτερα, αλλά η λέξη "τουαλέτα" όταν τρως ακούγεται άσχημα."
Γυρνάει η δασκάλα στον Τοτό:
"Εσύ Τοτό, απέδειξε μας επιτέλους πόσο έξυπνος είσαι και πόσο καλά θα το έλεγες; Τι θα έλεγες στην κοπέλα;"
"Εγώ κυρία θα έλεγα: "Καλή μου, παρακαλώ να με συγχωρέσεις που θα σ'εγκαταλείψω για μισό λεπτό, αλλά δυστυχώς πρέπει να χαιρετήσω έναν πολύ καλό μου φίλο, τον οποίο ευελπιστώ και να σου γνωρίσω αμέσως μετά το φαγητό..."
......................................................
Κλείνουν στη φυλακή ένα Γερμανό, ένα Γάλλο και ένα Πόντιο ισόβια. Και αποφασίζουν να τους χώσουν σ' ένα μπουντρούμι και να μην έχουν επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο για όλη τους τη ζωή. Τους επιτρέπουν όμως να πάρουν από ένα αντικείμενο, δικιά τους επιλογής.
Διαλέγει ο Γερμανός ένα σκάκι. "Μ' αυτό θα περνάω τον καιρό μου" λέει.
"Είναι ένα παιχνίδι που ποτέ δεν το βαριέσαι".
Ο Γάλλος διαλέγει μια τράπουλα. "Μ' αυτή μπορείς να παίξεις όχι ένα, αλλά πολλά διαφορετικά παιχνίδια κι εγώ τα ξέρω όλα. Σίγουρα θα είμαι απασχολημένος για πολλά χρόνια".
Διαλέγει και ο Πόντιος ένα κουτί tampon. "Καλά ρε", του λένε οι άλλο δυο, "τι θα κάνεις μ' αυτό; Χαζός είσαι;"
Και τους απαντάει ο Πόντιος: "Τι τι θα κάνω μ' αυτό;! Διάβασε εδώ τι γράφει: Μπορείτε να κάνετε ιππασία, κολύμβηση, ορειβασία κλπ...".
.......................................................
Ενας παχύσαρκος μπαίνει σε ειδική κλινική για να αδυνατίσει. Την πρώτη μέρα του σερβίρουν ένα κάστανο, μια μπουκιά ψωμί και μισό ποτήρι νερό. Αφου... έφαγε ο κύριος, ξάπλωσε να κοιμηθεί.
- «Μήπως θέλετε τίποτα άλλο;» τον ρωτα η νοσοκομα.
- «Ναι, θα ήθελα να μου φέρετε ένα γραμματόσημο...»
- «Ευχαριστως, αλλά τι το θέλετε;»
- «Να... πριν κοιμηθώ, συνηθίζω να διαβάζω λιγάκι!»
....................................................
Μια ξανθιά παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα:
- "Μήπως βρήκατε την ομπρέλα μου που έχασα χτες;"
- "Πότε το αντιληφθήκατε;", τη ρωτάει ο αστυνομικός.
- "Oταν επιχείρησα να την κλείσω..."
Ελπίζω να σας διασκέδασα